1 september 2019 Europese Dag voor de Joodse Cultuur – Chazzanoet concert in Den Haag

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Unieke chazzanoet op de Europese Dag voor de Joodse Cultuur

1 september is het voor de twintigste keer dat in heel Europa de Europese Dag voor de Joodse Cultuur plaatsvindt. De stichting Joods Erfgoed Den Haag doet hieraan voor de vijfde keer mee, ditmaal met een bijzonder chazzanoet concert door Gilad Nezer en zijn band Zan Nadir.

U bent van harte uitgenodigd dit optreden bij te wonen, dat op zondag 1 september om 16.30 uur in de Glazen Zaal van de Liberaal Joodse Gemeente Den Haag, Prinsessegracht 26 begint. (Zaal open om 16.00 uur). Aanmelding is noodzakelijk bij: joodserfgoeddenhaag@gmail.com

Het concert, dat ruim een uur duurt, bevat een selectie van vertrouwde en geliefde gezangen in de Europees-Joodse (Aschkenazische) en Oriëntaalse (Sefardische) traditie. Nezer zingt daarbij hoogtepunten van de Joodse eredienst, zoals deze generaties lang zijn ontwikkeld en waarbij de chazzan (voorzanger) een belangrijke rol speelt. Vandaar de term Chazzanoet. Naast oeroude gebeden zal u ook nieuwere gebeden horen, hedendaags geschreven. Het belooft hierdoor een middag vol muzikale verbinding te worden.

Nezer wordt begeleid door een trio, bestaande uit: Yishay Glick, Guy Salomon en Eyal Margalit. Gilad Nezer, geboren in Israël 1973, studeerde aan het Conservatorium van Den Haag, waar hij zijn masterdiploma operazang behaalde. Sinds 2004 is hij lid van het Nederlands Kamerkoor. In 2006 werd hij voorzanger van de Liberaal Joodse Gemeente te Amsterdam. Hij heeft verschillende opera- en oratoriumrollen gezongen. Met zijn band Zan Nadir wil hij mensen van verschillende culturen inspireren met Joodse en Israëlische muziek.

Het bestuur van de Stichting Joods Erfgoed Den Haag hoopt u op 1 september te kunnen verwelkomen.

 

Met vriendelijke groet,

Frank Majoor, voorzitter

Ronny Naftaniel, secretaris

 

Aanmelden (verplicht, concert is gratis): joodserfgoeddenhaag@gmail.com

Datum en tijdstip: zondag 1 september 2019; inloop 16.00uur, concert: 16.30uur-17.30uur

Gilad Nezer en zijn band Zan Nadir

Gilad Nezer en zijn band Zan Nadir