Europese Dag voor Joodse Cultuur in Den Haag 2016

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

Poster EDJC 2016 Den HaagOp 4 september 2016 neemt de Stichting Joods Erfgoed Den Haag met een optreden van van Shura Lipovsky deel aan de Europese Dag voor Joodse Cultuur.

Optreden Shura Lipovsky in Den Haag

Op 4 september 2016 vond in een aantal Europese steden de dag voor Joodse cultuur plaats.
Ditmaal stond deze in het teken van taal. De Stichting Joods Erfgoed Den Haag deed met een bijzonder concert van zangeres Shura Lipovsky met haar ensemble Novaya Shira (Nieuw Jiddisch lied), met als motto: Liefde in alle talen. Zij traden op in de Glazen Zaal van de Liberaal Joodse Gemeente te Den Haag.
Meer dan 180 mensen waren aanwezig bij het ontroerend mooie concert.

Jiddische, Hebreeuwse en Sefardische liefdesliederen

Het Joods Cultureel erfgoed bestaat uit vele minderheidsculturen. De Sefardische (Spaans-Joodse), de Ashkenazische en Jiddische cultuur, hebben een grote rijkdom voortgebracht aan liederen, geïnspireerd op de leefomgevingen van de diaspora.
Ook de Hebreeuwse taal had al een mooie traditie aan liederen, zoals die uit het Bijbelse Hooglied, later aangevuld door een bloeiend cultureel leven in Israël.
Shura Lipovsky zal met haar ensemble Novaya Shira de Jiddische, Hebreeuwse en Sefardische traditie met liefdesliederen bezingen.

Een foto-impressie van de Europese Dag voor Joodse Cultuur in Den Haag 2016

Naftaniel foto 2Naftaniel foto 1

 

 

 

 

 

 

 

 

foto’s Ronny Naftaniel

Naftaniel foto 4Naftaniel foto 5Naftaniel foto 6