T/m oktober – Tentoonstelling Joods Scheveningen 1940-1945 door André van Kruijssen


Evenementgegevens


In de voormalige commandobunker aan de Badhuisweg organiseert kunstenaar André van Kruijssen in samenwerking met de de Stichting Atlantikwall Museum de schilderijententoonstelling ‘Scheveningen 1940-1945. De slachtoffers en hun wereld’.

Kunstenaar André van Kruijssen

Van Kruijssen is voorzitter van de Stichting Nooit Meer en schrijver van het boek Scheveningen 1940-1945; De slachtoffers en hun wereld. Onder de noemer ‘Verdriet’ hebben zijn schilderijen als thema de Jodenvervolging.

Documenten van de Joodse familie Frank-Mogendorff

Naast deze schilderijen is in de tentoonstellingsruimte een aantal foto’s en documenten te zien uit een onlangs aangetroffen Verkade-blik. Dit blik werd tijdens werkzaamheden aan een woning in de Cillierstraat te Den Haag gevonden. De foto’s en documenten bleken na onderzoek afkomstig te zijn van de Joodse familie Frank-Mogendorff die van 1929 tot 1942 op het adres Kapelweg 19 in Scheveningen heeft gewoond.

Commandobunker

De tentoonstelling van de schilderijen en de documenten vindt plaats in de voormalige Commandobunker aan de rand van de Nieuwe Scheveningse Bosjes in Den Haag. Vanuit deze plaats voerde de Verteidigungsstab van de Duitse bezetter het commando over de ‘Stützpunktgruppe Scheveningen’ .

Locatie

Bunker aan de Badhuisweg ter hoogte van nummers 119-133, 2597JM, Scheveningen – naast koffiehuis ‘De Boshut’

Openingstijden

Iedere zondag van maart tot oktober van 11.00 – 16.00 uur

Verdere informatie:

Stichting Atlantikwall Museum Scheveningen

info@atlantikwallmuseum.nl

 

Post navigation