2 september Europese Dag van de Joodse Cultuur – optreden Joods Cabaret Kwatsch

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

DE ZAAL IS VOL. NIEUWE AANMELDINGEN ZIJN NIET MEER MOGELIJK.

Optreden cabaret Kwatsch, het enige Joodse cabaret in Nederland

De Stichting Joods Erfgoed Den Haag nodigt u hierbij van harte uit om op zondag 2 september het bijzondere optreden bij te wonen van Cabaret Kwatsch, het enige Joodse cabaret in Nederland. Dit optreden vindt plaats in het kader van de Europese Dag van de Joodse Cultuur, die dit jaar in het teken staat van ‘Verhalen vertellen’.

David Simon en Menno van der Reis vormen al 13 jaar het cabaretduo Kwatsch, dat typisch Joodse cabaretliedjes ten gehore breng. David Simon begon hier al mee als student in de jaren 60. Dertien jaar geleden vroeg hij aan Menno van de Reis om hem aan de piano te begeleiden. Dat was het begin van een vruchtbare en succesvolle samenwerking, waar bij de rol van Menno groter werd, omdat hij zelf teksten ging schrijven en voordragen.

De kracht van Kwatsch zit hem in het spontane, in de directe interactie met het publiek en in het feit dat David en Menno geen voorbedachte en uitgekiende voorstelling brengen. Ze spelen in op wat er tijdens hun voorstellingen gebeurt. En juist dat maakt hun optreden aantrekkelijk, omdat het publiek, telkens anders reageert.

Het doet de Stichting Joods Erfgoed Den Haag groot genoegen het cabaretduo bereid te hebben gevonden, na onze succesvolle Joodse Cultuur bijeenkomsten van de afgelopen twee jaar, voor ons op te treden.  Zoals gezegd is het thema van deze dag: ‘verhalen vertellen’. En dat is ook precies wat Cabaret Kwatsch zal gaan doen: liedjes met een verhaal, waarvan de betekenis zal worden uitgelegd. Zo zal het bijvoorbeeld gaan over Joodse moeders, een porseleinen engeltje, het bereiden van kugel met peren, risjesponums (antisemieten), seideravond en tal van andere Joods-epische onderwerpen.

Locatie en tijdstip

De voorstelling vindt plaats in de Glazen Zaal van de Liberaal Joodse Gemeente aan de Prinsessegracht 26 te Den Haag.

Op zondag 2 september bent u vanaf 16.00 uur welkom, de toegang is gratis.

Aanmelding

NIEUWE AANMELDINGEN ZIJN NIET MEER MOGELIJK.