3 september 2023 – Europese Dag voor de Joodse Cultuur – Cabaret Kwatsch in Den Haag

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Europese Dag voor de Joodse Cultuur

Sinds 2013 heeft de Stichting Joods Erfgoed Den Haag in september deelgenomen aan de Europese Dag voor de Joodse Cultuur. Vaak zijn het meerdere dagen, waarop in heel Europa lezingen, muziek, rondleidingen of andere activiteiten worden georganiseerd. Activiteiten waarin aandacht wordt geschonken aan het Joodse heden en verleden.

In het kader van de Europese Dag voor de Joodse Cultuur 2023 zal op zondag 3 september 2023 Cabaret Kwatsch in Den Haag optreden.

foto Cabaret Kwatsch –
E. Voet

Cabaret Kwatsch

Cabaret Kwatsch bestaat uit David Simon en Menno van der Reis, al twintig jaar in Nederland een uniek cabaretduo. Zij richten zich met tekst en muziek op Joods Nederland en dat in de stijl van het vooroorlogse Joodse cabaret en brengen een programma in nostalgische setting. In de loop der jaren heeft Cabaret Kwatsch een grote groep fans gekregen, zowel in Joodse als in niet-Joodse kring.

De kracht van Cabaret Kwatsch zit in een spontane interactie met het publiek. De onderwerpen en de gevarieerde liedjes geven aanleiding tot een glimlach van herkenning, een stil binnenpretje of misschien wel een uitbundige lach op zijn tijd.

Programma
19.30uur – inloop
20.00uur – welkom door Bert Dreese, voorzitter van de Stichting Joods Erfgoed Den Haag
20.10-21.45uur – optreden Cabaret Kwatsch
21.45-22.30uur – napraten met een drankje

Locatie
Locatie: Glazen Zaal, Prinsessegracht 26 te Den Haag
Kosten bijeenkomst: u kunt de bijeenkomst gratis bijwonen, wel dient u zich vóór 31 augustus aan te melden via aanmeldenSJEDH@gmail.com

U bent van harte uitgenodigd voor deze bijeenkomst, die tevens in het kader van de Europese dag van de Joodse Cultuur plaats vindt.