12 maart 2021 – vrijwilligers gezocht voor de Joodse begraafplaats Scheveningen

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Joodse begraafplaats aan de Scheveningseweg – november 2015

Vrijwilligers van alle leeftijden

De Stichting tot instandhouding van de Joodse begraafplaats te ’s-Gravenhage is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers van alle leeftijden om ons te helpen met de AFTRAP van het eerste Vrijwilligersjaarprogramma dat van maart tot oktober zal lopen. Deze aftrap op vrijdag 12 maart 2021 zal een dag duren.

vrijdag 12 maart 2021

De aftrapdag op 12 maart zal een activiteit zijn waarbij mensen elkaar buiten kunnen ontmoeten door samen te werken om onze begraafplaats helemaal klaar te maken voor de lente.

Het vrijwilligerswerk bestaat uit eenvoudig tuinieren, zoals het uittrekken van brandnetels, het verwijderen van bladeren, onkruid en zaailingen, wieden en het opruimen van zwerfafval. Natuurlijk zijn ervaren mensen in de buurt om de vrijwilligers te adviseren en te ondersteunen.

De werkzaamheden op 12 maart duren van 12.00-16.00 uur.

De stichting zorgt voor gereedschap en het nodige materiaal. En voor alle vrijwilligers staat koffie met stevige koek staan klaar!

Verdere adviezen voor de werkzaamheden op de begraafplaats

Kom na inschrijving allemaal op 12 maart 2021 naar de Oude Joodse Begraafplaats aan de Scheveningseweg in Den Haag om mee te helpen.

U hoeft alleen maar tuinhandschoenen mee te nemen. Vanwege een brandnetel hier en daar wordt geadviseerd de armen en de benen te bedekken (kleding met lange mouwen en een lange broek te dragen). Trek regenlaarzen of stevige schoenen aan, want het gras kan hoog staan en de grond onder uw voeten is soms oneffen.

Mannen en jongens dragen op de begraafplaats een hoofddeksel naar eigen keuze. Huisdieren zijn niet welkom.

Inschrijving voor de vrijwilligersdag

Belangstellenden moeten zich vooraf per email vooraf aanmelden bij Anne Dunkelgrun: annedf@hotmail.com

Geeft u vooral aan familie, vrienden, bekenden en buren door om zich ook in te schrijven. Let op: zij moeten zich eveneens vooraf per email aanmelden.

Locatie

De ingang van de oude Joodse begraafplaats is gelegen aan de hoek Scheveningseweg/Burgemeester Patijnlaan achter het koffiehuisje.

Voor meer informatie over de Joodse Begraafplaats en Stichting tot instandhouding van de Joodse begraafplaats te ’s-Gravenhage:

www.joodsebegraafplaats.nl

https://www.joodserfgoeddenhaag.nl/joodse-begraafplaats/

 

Disclaimer: eventuele COVID-19 maatregelen kunnen van toepassing zijn.